Oferowanie napojów mrożonych w stylu granity na imprezach plenerowych czy w punktach gastronomicznych wymaga posiadania odpowiedniego sprzętu. Jakość robionych napojów bezpośrednio wpływa na satysfakcję kupujących i powodzenie biznesu w dłuższym okresie czasu. Inwestycja w odpowiedni granitor często decyduje o sukcesie takiego biznesu związanego ze sprzedawaniem zimnych deserów. Napoje o aksamitnej, delikatnej konsystencji możliwe są do uzyskania jedynie przy użyciu urządzenia o dobrze dobranych parametrach technicznych.
Kiepskiej jakości, tanie granitory nie zapewniają często wystarczającej mocy chłodzenia, przez co napoje nie osiągają pożądanej temperatury i konsystencji, szczególnie w gorące dni, gdy zainteresowanie chłodzącymi napojami jest największe. Klienci zauważają szybko różnicę pomiędzy przygotowaną profesjonalnie granitą a wyrobem z przeciętnego urządzenia, co bezpośrednio przekłada się na ich zainteresowanie ponownymi zakupami. Dobry jakościowo granitor nie tylko gwarantuje doskonałą konsystencję napojów, ale także stabilność działania nawet podczas intensywnej pracy.
Sprzęty z dolnej półki często ulegają usterkom w szczytowych momentach sprzedaży, co prowadzi do przestojów i utraty ewentualnych zysków. Wysoka awaryjność tanich modeli w dłuższej perspektywie generuje liczne dodatkowe koszty związane z naprawami i wymianą części, co przewyższa ostatecznie początkowe oszczędności. Wybierając granitor warto kupić też od razu przydatne akcesoria, takie jak na przykład opakowania do granity.
+Tekst Sponsorowany+