Przygotowywanie i spożywanie posiłków w kamperze wymaga rozwiązań, które połączą oszczędność miejsca z odpowiednią funkcjonalnością. Dobrane w odpowiedni sposób obiadowe akcesoria powodują, że zwykłe posiłki zaczynają być naprawdę przyjemnym elementem podróżowania, nawet z ograniczoną ilością miejsca. Kompaktowe, lekkie naczynia są podstawą wyposażenia kuchennego w kamperze. Komplety wykonane z wysokiej jakości melaminy łączą w sobie praktyczność z eleganckim wyglądem, mają dużą odporność na mechaniczne uszkodzenia, nie przewracają się łatwo w czasie jazdy i mogą być myte w zmywarce.
Talerze z podwyższonymi rantami chronią przed rozlewaniem się płynnych posiłków przy jedzeniu w niestabilnych warunkach. Komplety naczyń, które układać można jeden na drugim, pozwalają zaoszczędzić znaczną ilość miejsca w szafkach, a niewielkie turystyczne sztućce, które można połączyć w jeden zestaw lub złożyć, zajmują minimalną przestrzeń w szufladach. Modele z nierdzewnej stali zapewnią trwałość i higienę, a odpowiednie uchwyty chronią przed przemieszczaniem się w czasie jazdy. Praktycznym rozwiązaniem są również wielofunkcyjne sztućce które łączą parę narzędzi w jednym, przydatne w szczególności podczas pikników poza kamperem.
Składane maty stołowe wykonane z łatwego do mycia materiału chronią blat przed zarysowaniami i zabrudzeniami. Podkładki antypoślizgowe pod naczynia zapobiegają przesuwaniu się talerzy i szklanek podczas posiłku, co ma dużo znaczenia przy nierównym podłożu kempingów, a z innego potrzebnego wyposażenia można wymienić Cadac grill gazowy.
+Tekst Sponsorowany+